Appeltaart
Soms krijg je onverwachts een telefoontje met
de vraag: is het goed als we eens langskomen? Ja, dan kan je eventueel
snel iets halen bij de bakker of anders deze appeltaart maken. In een
wip is hij klaar en bovendien heb je de meeste ingrediënten altijd wel
in huis.
Ingrediënten:
- 125 g zelfrijzende bloem
- 4 eetlepels suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 el olie
- 3 el melk
- 1 ei
- boter en bloem voor de vorm
- 2 appelen
- 80 g boter
- 2 l suiker
- 1 ei
Werkwijze:
Bron: Het complete Libelle bakboek
Ingrediënten:
- 125 g zelfrijzende bloem
- 4 eetlepels suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 el olie
- 3 el melk
- 1 ei
- boter en bloem voor de vorm
- 2 appelen
- 80 g boter
- 2 l suiker
- 1 ei
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng
in een kom de bloem met de suiker, de vanillesuiker, het ei, de olie en
de melk tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en
bestuif met bloem.
Doe
het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel. Het lijkt
misschien plakkerig, maar dit komt wel goed. Schil de appelen, verwijder
het klokhuis, snijd ze in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik
de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.
Smelt
de boter in een steelpannetje met de suiker. Neem van het vuur als de
suiker en de boter gesmolten zijn, let wel op dat de boter niet te heet
wordt. Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de
taart en bak de taart gedurende 20 à 25 minuten.
Bron: Het complete Libelle bakboek
Reacties
Een reactie posten