Kwarkbroodjes

Wanneer ik op reis ga, dan koop ik op de luchthaven altijd enkele tijdschriften die je hier bij ons niet in de rekken ziet liggen. Zo ook enkele weken geleden. Ik kocht een Frans en een Engels tijdschrift, een beetje zoals 'landidee' hier bij ons. Groot was mijn verwondering toen enkele pagina's volledig identiek bleken van foto's en tekst. Er stonden een aantal echte lente-recepten in, waaronder deze kwarkbroodjes. Ideaal om te maken met Pasen. Naast onze broodkrans van vorig jaar, horen deze iets hartiger broodjes er ook zeker bij.




Ingrediƫnten:
Voor 12 broodjes
- 250 g speltmeel
- 250 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 el zout
- snuifje suiker
- 250 g kwark
- 2 eieren
- 120 ml koolzaadolie
- 4-5 el melk
- 2-3 handvol verse gemengde kruiden (bv paardenbloem, peterselie, kervel, zuring)
- 2 el maanzaad
- 1 el sesamzaad

Werkwijze:
Doe beide meelsoorten met het bakpoeder, zout en suiker in een kom en meng het goed door elkaar. Roer de kwark met de eieren en de olie glad en voeg het aan het meelmengsel toe. Kneed er een mooi glad deeg van. Voeg eventueel nog een beetje melk toe. Spoel de kruiden af, schud ze droog, haal ze van de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Kneed de kruiden door het deeg, vorm er een bal van en verpak in vershoudfolie. Leg het deeg circa 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 200 graden met boven- en onderwarmte. Haal het deeg uit de koelkast, vorm er een langwerpige rol van en verdeel het in twaalf stukken. Vorm daar ronde broodjes van en leg die op een met bakpapier bekleed bakblik. Snijd ze aan de bovenkant in en bestrijk ze met water. Bestrooi de helft van de broodjes met maanzaad, de andere helft met sesam en bak de broodjes circa 20 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een keukenrooster.

Bron: 'Landlove' en 'Landidee'

Reacties