Bundt cake met witte chocolade en gecondenseerde melk

Enige tijd geleden had ik mij een nieuwe bundtvorm gekocht. De Nordic Ware Anniversary Bundt tulbandvorm. Ik was super content toen de post mijn pakje bracht. Wat bleek, ze hadden mij de verkeerde vorm opgestuurd. Dus pech. Ik had namelijk al een recept uitgekozen om erin te bakken. Nu bleef er niets anders over dan om hem in mijn Héritage vorm te bakken. Een tweede probleem dook op toen ik een foto moest nemen, het zonnetje speelde mij overal parten in huis om een geslaagde foto te kunnen nemen. Ik ben verre van specialist. Hopelijk kunnen jullie het mij vergeven dat de lichtinval wat minder is. Ik wilde immers toch kunnen genieten van een plakje cake en koffie in de namiddag en anders moest ik misschien tot 's avonds wachten om te kunnen fotograferen. Waarschijnlijk zal ik wel op mijn vingers getikt worden (figuurlijk) van mijn dochter. Zij is de baas over de foto's :). 
Ingrediënten:
- 300 g bloem
- 300 g witte chocolade
- 1/2 doosje gecondenseerde melk
- 1 zakje bakpoeder 11 g
- 6 eieren
- 1 potje natuur yoghurt
- 150 g boter
- 1/2 l zonnebloemolie

Werkwijze: 
Verwarm de oven voor op 170° C. Smelt 180 gram chocolade en meng met de boter. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer ze goed onder. Voeg de melk en de yoghurt toe. Meng de bloem met het bakpoeder. Roer onder het beslag. Vet een bakvorm goed in. Doe het mengsel in de beslagvorm en laat ongeveer 35 minuten bakken in de oven. Doe de test met de naald. Laat ongeveer 10 minuten rusten alvorens het gebak te keren.
Doe de rest van de chocolade in een kom en laat hem smelten. Voeg de olie toe en roer goed door. Giet over de cake.

Bron: Blog  'Platos de ciné ', Israel Esteban.

Reacties

  1. Als een cake zo lekker is als deze, dan doet de schoonheid van de foto er minder toe ... En ik kan het weten want ik mocht deze proeven! Toegegeven, het oog wil ook wat maar als het op eten aankomt komt de juiste smaakcombinatie nog steeds voor de perfecte compositie van de foto. Alle schoonheidsfoutjes worden bij deze vergeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat deze cake er nochtans heel mooi en indrukwekkend uit ziet :).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel Anne-Marie. Hij is bovendien ook héél lekker.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten