Bavarois van bloedappelsien
Bloedappelsienen of wijnappelsienen zijn bij ons maar een drietal maanden te verkrijgen. Dus nog juist op de valreep om dit dessertje te maken. Deze bavarois is gemaakt op basis van plattekaas en er wordt een scheutje Campari aan toegevoegd. Dit laatste kan je eventueel weglaten.
- 250 g volle platte kaas
- 10 g gelatine
- 150 g fijne kristalsuiker
- 250 ml sap van bloedappelsienen (4 à 5 stuks)
- 25 ml Campari
- 2 eiwitten
- 200 ml room 35%
Appelsien à vif gesneden om af te werken en eventueel wat munt.
Werkwijze:
Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water.
Pers de bloedappelsienen. Verwarm 250 ml van het sap met de suiker en de Campari. Zet van het vuur en los hierin de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer goed door. Schep hierbij de plattekaas. Laat dit in de koelkast afkoelen.
Klop ondertussen de room lobbig tot yoghurtdikte. Klop de eiwitten op tot een stevig wit schuim.
Schep de room en de eiwitten onder het plattekaasmengsel. Roer kort door. Giet de bavarois in de glaasjes en laat dit een 2-tal uur opstijven in de ijskast. Snijd ondertussen, voor de afwerking, schijfjes of partjes van een bloedappelsien.
Serveer de glaasjes bavarois met een partje appelsien en een blaadje munt.
Bron: blog ' Dishcover'
Reacties
Een reactie posten