Besneeuwde glaasjes

Elk jaar hunker ik in de maand januari naar sneeuw. Ik weet, het verkeer loopt in het honderd met als gevolg langere wachttijden, het treinverkeer loopt ook vast etc.... Maar toch is een ondergesneeuwde tuin zo prachtig om zien. Ook het licht is dan anders, kortom ik word daar lyrisch van, hoewel ik weinig poëtische trekjes vertoon. Deze lichtjes zijn hierop geïnspireerd, echter ze worden gemaakt met grof zeezout. Super leuk om doen en een fantastisch effect met een waxinelichtje erin. Je kwast een bokaaltje in met vernislijm of modge lijm, steeds maar ongeveer een 2 cm per keer lijmen. Dan strooi je er grof zeezout over. Niet rollen! Opnieuw een tweetal cm lijmen en opnieuw bestrooien. Om zo weinig mogelijk te knoeien geef ik jullie de raad het zout in een bakje te gieten en hierin te werken. Misschien nog een ideetje voor deze vakantieweek. Afwerken kan je met een touwtje of een mooi lintje. Naar eigen keuze kan je er nog iets aanhangen of niet.Reacties