woensdag 20 april 2016

Tarte soleil à la nocciolata

Gisteren waren wij uitgenodigd om naar het ISPC te gaan, de winkel voor de horeca. Daar ging een lente evenement door van 17 tot 21 uur. Je kon er hapjes proeven en kennismaken met nieuwere producten. Zoiets moet je ons geen twee keer vragen hé! Voor mijzelf was het al een ruime tijd geleden dat ik daar nog eens was langs geweest. Hun aanbod is gigantisch. Maar wat mij dus weer opviel was het enorme aanbod aan  half bereide en zelfs bereide gerechten. Mocht je een feestje hebben en je wil je gasten extra verwennen, dan hoef je eigenlijk zelf niet veel meer te doen. Maar toch blijf ik het leuker vinden om zelf iets klaar te maken.
Onlangs kwam ik deze zonnige taart tegen op de blog 'That's Amore'. En omdat het zonnetje deze morgen al volop aan het schijnen is, vind ik het de perfecte dag om ze te posten. Ik vond dit zo een originele taart. Heel leuk om bij een verjaardagsfeestje of een buffet klaar te maken. Het lijkt veel ingewikkelder dan het is. Je kan op de blog de foto's stap voor stap bekijken, maar ik vertel jullie hieronder hoe je eraan begint.

Iedereen breekt gewoon een stukje af!
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg
- 150 g chocoladepasta met hazelnoten (ik gebruikte Nutella)
- 1 losgeklopt eigeel
- poedersuiker om te bestrooien.

Werkwijze:
Je ontrolt een vel bladerdeeg. Laat het op het bakpapier liggen en bestrijk het volledig met de hazelnootpasta. Je dekt af met je tweede vel bladerdeeg.
Je bestrijkt het geheel met het losgeklopte eigeel.
Nadien plaats je een glas of kopje in het midden. Vanaf hier trek je met een mesje 4 lijnen. Je verdeelt deze dan nogmaals in 2 en nadien nogmaals in 3.
Je neemt elk stukje en je draait het 2 x rond. Dan heb je je zonnetje.
Je plaatst het in een voorverwarmde oven van 190°C. gedurende 20 à 25 minuten.
Op mijn foto zie je dat het middenste deeltje iets meer gerezen is. Misschien kan je er lichtjes in prikken dan zal dit niet gebeuren.
Je kan dit lauw eten, maar koud is het ook heel lekker!

Mocht je dit liever hartig klaarmaken, dan is dit ook mogelijk. Je kan ricotta en zongedroogde tomaatjes gebruiken of je kan er zelfs een pizzavariant opmaken, dan gebruik je tomatensaus en wat geraspte kaas.

Laat jullie fantasie alvast de vrije loop.
Smakelijk!
Voor ze de oven in gaat!

De hartige variant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...