zondag 17 april 2016

Brownies met gezouten karamel

De eerstvolgende weken vrees ik dat jullie veel nagerechtjes en gebakjes zullen tegenkomen op onze blog en wel omdat we moeten oefenen met nieuwe receptjes voor bij de barbecue van TO Racing. Een van de eerste gebakjes die ik tegenkwam was deze brownie met mascarpone en gezouten karamel. Ik wist dus al wat mij te doen stond. Gezouten karamel vind ik super lekker en in combinatie met chocolade is dit een topper!
Hij is super, voldoende smeuig, kortom zoals een brownie hoort te zijn. Hij heeft wel wat te weinig verschil in de laagjes, waarschijnlijk heb ik iets teveel ondergeroerd, maar het doet niets af aan de smaak. Voor de barbecue zal ik meer rekening trachten te houden met mijn laagjes.IngrediĆ«nten: 
- 200 g donkere chocolade
- 250 g boter
- 150 g suiker
- 5 eieren
- 150 g bloem
- snuifje zout

- 250 g mascarpone
- 1 ei
- 130 g gezouten karamel
- 70 g pecannoten

Werkwijze:
Chocolade en boter samen laten smelten. Nadien de suiker toevoegen.
Ei loskloppen en eitje per eitje toevoegen. Nadien de bloem onderspatelen. 
Beslag in een bakvorm doen van 23/23. 
De mascarpone mengen met het losgeklopte ei. (Hier niet te lang kloppen, moet nog wat dikte hebben.) Nadien  90 g van de karamel toevoegen. Met dit beslag maak je vlekken op het vorige beslag. de rest van de karamel doe je hierover. Nadien voorzichtig met een houten stok deze mengeling onder de chocolademengeling roeren. De pecannoten in grote stukken erover doen.
De brownie ongeveer 25 minuten op 180°C afbakken in een voorverwarmde oven.

Eigen bevindingen:
Deze brownie kan je beter in een iets grotere vorm afbakken.
De mascarpone mengeling moet je zwaarder maken (bij mij was ze iets te lopend, daardoor te weinig verschil in kleur bij de brownie).
Maar de smaak is super !

 Bron : blog 'Amuses bouches'

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...