donderdag 28 april 2016

Salami de .... chocolate

Jullie weten ondertussen al dat ik Spaanse les volg op donderdagavond. Ja, en voor een taal moet je studeren, wat de meesten onder ons toch te weinig doen! Voor een toets ja, maar anders ... Te weinig tijd, teveel werk op het programma, ieder heeft wel een uitvlucht. Ik probeer tussendoor een boekje te lezen in het Spaans, maar nu heb ik nog wat beter gevonden: ik volg een aantal Spaanse blogs! Maria (mijn lerares) nu verdien ik toch wel wat meer punten hé? Deze salami op de blog van Kanela y Limon vond ik gewoonweg super. Bovendien is het ook eenvoudig klaar te maken.

Leuk hé, en bovendien héél lekker!
Ingrediënten:
- 300 g donkere chocolade (kan ook met melkchocolade voor de liefhebbers)
- 90 g Nutella chocopasta
- 90 g boter
- snuifje zout
- 120 g koekjes ( ik gebruikte boudoirs en sprits)
- 150 g amandelen, rozijnen en gedroogde kersen

Werkwijze:
Laat in een kookpot de chocolade met de Nutella, de boter en het snuifje zout smelten. Haal van het vuur af en meng er eerst de notenmengeling en vervolgens de koekjesmengeling doorheen.
Leg een vel folie of beter knip een diepvrieszak van 6 l open en plaats daar het chocolademengsel op en geef het de vorm van een rol. Wikkel alles strak in het plastiek en plaats het een nacht in de koelkast. Vergeet niet de plastiek wat in te boteren. Haal het uit de koelkast en smeer het wat in met poedersuiker, zo krijg je meer het uitzicht van een echte salami. Vervolgens kan je er nog een koordje rondwikkelen voor zij die willen.
Leuk om doen, en misschien kan je wel je gasten misleiden!

Smakelijk!


Let op, bij het snijden breekt het wel gemakkelijk. Houd je gekarteld mes even onder kokend water en het gaat een stuk vlotter.
Geniet ervan met een glaasje of een lekkere koffie!

1 opmerking:

  1. Ik heb het genoegen gehad om hiervan te mogen proeven en ik vroeg onmiddellijk het recept! Het is superlekker en duidelijk gemakkelijk te maken. Ik ben verkocht!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...