woensdag 11 september 2019

Bloemschikken - takkenstructuur

Vandaag was ik eventjes inspiratieloos, maar toen trof ik deze foto aan die ik tot op heden nog niet had gedeeld met jullie. Creatief bezig zijn met bloemen is een heerlijk tijdverdrijf, jammer genoeg komt het er veel te weinig van. Ik heb mij voorgenomen om iets meer naar een bloemschikles te gaan. Voor mij is dit pure ontspanning. Gewoon bloemen steken, het maakt mijn hoofd eens leeg. Het voordeel is ook dat alles ter plaatse is en we zelf niets moeten meesleuren.
Dit stuk is vrij eenvoudig van opbouw, wel vrij hoog.

 

zondag 8 september 2019

Gebakken vijgen met walnoten en kaas

In september 2016 blogden wij een hele week recepten van voorgerecht tot dessert met vijgen. Iedereen hier ten huize De Tafelfee lust vijgen. Van Hartig tot zoet. Onlangs trakteerde de buurvrouw opnieuw met enkele vijgen vers van de boom. Ze kwamen juist op tijd, ik wist niet zo goed wat klaar te maken voor de lunch op zaterdagmiddag. Een vlugge blik in een kookboek en ik kwam uit bij dit gerechtje. Dit stond onder de noemer Pintxos salés, verwijzend naar de lekkere tapas hapjes die oorspronkelijk uit Spanje komen. Tweede troef was dat ik alles op voorraad had. Het smaakte fantastisch want wij aten elk vier stuks.

donderdag 5 september 2019

Zebra glaasjes

Deze glaasjes hadden jullie nog te goed. Toen ik de onderborden in zebra maakte had ik ook deze glaasjes al gemaakt. Echter er ontbrak nog een koordje aan om het geheel af te werken. Daim koordjes had ik niet meer in mijn bezit, toch niet in het zwart en ik heb dan maar mijn toevlucht gezocht naar zwarte schoenveters.

 

zondag 1 september 2019

Bramentaart met een vleugje vlierbloesem

Heel in het begin dat wij blogden plaatsten wij een bramentaart. Bij uitstek de favoriet van mijn dochter. Nu kwam ik dit recept tegen in 'De keuken van het hoge noorden', en ik moet zeggen, ze kan het duel weerstaan! Ze kwam op tafel toen mijn oudste zoon met zijn gezin kwam eten toen wij terug waren van onze reis naar de Griekse eilanden. Ik maakte toen een rosbief klaar ook Scandinavisch getint, en deze taart. Beiden vielen enorm in de smaak. Op Facebook had ik die ochtend ook een filmpje gezien waar allerlei toffe bovendeksels uit kruimeldeeg werden getoond. Ik probeerde het hier alvast uit. Ik had wel eerst mijn deeg een tweetal centimeter moeten inkorten, zodat elke ronde perfect was gebleven, maar ja een beginner is geen kunstenaar zei ons moeder altijd, en al doende leert men. Ik wou ze toch met jullie delen. Zelf gebruikte ik kruimeldeeg uit het koelvak, maar ik geef jullie ook de mogelijkheid om zelf het deeg te maken. Aan jullie de keuze, maar probeer ze zeker eens uit!

donderdag 29 augustus 2019

Schelpenslinger

Deze slinger zag in ooit eens verschijnen op Pinterest. Toen vond ik het al een leuk idee om dit eens uit te proberen. Hij past perfect bij mijn servetringen met schelpen die ik nieuw maakte. Bovendien is dit een leuke toets op jullie tafel nu het reeds wat vroeger donker wordt.

 

zondag 25 augustus 2019

Broodpudding met appel en veenbessen

Onlangs had ik hier brunch met mijn gezin en dan heb ik soms wel wat brood of koeken op overschot. Doe deze zeker niet weg maar maak er deze heerlijke broodpudding mee.Hij past perfect bij het najaar want er gaan appeltjes en cranberries in. Kies wel voor een iets zachtere appel, de mijne waren iets te vast. Deze broodpudding smaakt ook ideaal als ontbijt, en in de broodtrommel voor de kindjes zal het ook een succes zijn.




woensdag 21 augustus 2019

Servetring in koord met schelpjes

Héél in het begin dat wij blogden kreeg ik de vraag of ik ideeën had voor een tafelversiering met schelpen. Ik werkte toen enkele servetringen uit, maar dit is ondertussen reeds drie jaar geleden. Nu ik dit jaar op vakantie mag naar Griekenland kwam het zeethema terug naar bovendrijven. Ik kwam op het idee om te haken met koord en dit af te werken met een schelpje. Zo zullen deze ook fantastisch goed passen bij mijn zelfgemaakte onderborden in koord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...