Bloemschikken - takkenstructuur

Vandaag was ik eventjes inspiratieloos, maar toen trof ik deze foto aan die ik tot op heden nog niet had gedeeld met jullie. Creatief bezig zijn met bloemen is een heerlijk tijdverdrijf, jammer genoeg komt het er veel te weinig van. Ik heb mij voorgenomen om iets meer naar een bloemschikles te gaan. Voor mij is dit pure ontspanning. Gewoon bloemen steken, het maakt mijn hoofd eens leeg. Het voordeel is ook dat alles ter plaatse is en we zelf niets moeten meesleuren.
Dit stuk is vrij eenvoudig van opbouw, wel vrij hoog.

 

Werkwijze:
Kies een bloempot. Vul deze met natgemaakte oasis. Vervolgens vul je deze volledig op met rietstengels. Nadien steek je er enkele bloemen tussen op verschillende hoogtes. Steek dit alles goed vol, want bij het indrogen kan je anders gaatjes krijgen.

Reacties