zondag 25 augustus 2019

Broodpudding met appel en veenbessen

Onlangs had ik hier brunch met mijn gezin en dan heb ik soms wel wat brood of koeken op overschot. Doe deze zeker niet weg maar maak er deze heerlijke broodpudding mee.Hij past perfect bij het najaar want er gaan appeltjes en cranberries in. Kies wel voor een iets zachtere appel, de mijne waren iets te vast. Deze broodpudding smaakt ook ideaal als ontbijt, en in de broodtrommel voor de kindjes zal het ook een succes zijn.






Ingrediënten:
- 350 g oud brood
- 3 eieren
- 500 ml melk
- 70 g lichtbruine suiker
- 2 appels in stukjes gesneden
- 50 g gedroogde veenbessen
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneelpoeder

Werkwijze:
Verwarm de melk lichtjes. Doe het oud brood in een kom en overgiet met de melk. Voeg de suiker toe en de los geklopte eieren. Voeg al de overige ingrediënten toe. Giet alles in een ingevette vorm en bak ongeveer een 35/40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...