Gebakken vijgen met walnoten en kaas

In september 2016 blogden wij een hele week recepten van voorgerecht tot dessert met vijgen. Iedereen hier ten huize De Tafelfee lust vijgen. Van Hartig tot zoet. Onlangs trakteerde de buurvrouw opnieuw met enkele vijgen vers van de boom. Ze kwamen juist op tijd, ik wist niet zo goed wat klaar te maken voor de lunch op zaterdagmiddag. Een vlugge blik in een kookboek en ik kwam uit bij dit gerechtje. Dit stond onder de noemer Pintxos salés, verwijzend naar de lekkere tapas hapjes die oorspronkelijk uit Spanje komen. Tweede troef was dat ik alles op voorraad had. Het smaakte fantastisch want wij aten elk vier stuks.




Ingrediënten:
- 8 rijpe vijgen
- rolletje geitenkaas, in schijfjes gesneden
- 8 halve walnoten, grof gehakt
- 1 el vloeibare honing

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de vijgen erop. Kerf boven in elke vijg een kruis, druk er een schijfje geitenkaas in en bestrooi de vijgen met walnoot. Bak ze 10 minuten, of tot de kaas borrelt. Druppel een beetje honing over de vijgen en serveer ze.

Bron: 'Mijn Franse keuken' Rachel Khoo.













Reacties