Moestuin aardbeien

Dit vind ik een leuk dessertje, het tovert een glimlach op je gezicht wanneer dit op tafel verschijnt. Een dessertje met chocolade en aardbei is altijd een voltreffer. Dit berichtje kwam op mijn Instagrampagina en was gepost door Hoogstraten aardbei.

 


Ingrediƫnten:
- 80 g melkchocolade 
- 1 el boter
- 2 eidooiers
- 3 eiwitten
- 100 ml room
- 20 g suiker

- 30 g boter
- 30 g bruine suiker
- 35 g bloem
- 5 g cacaopoeder
- snuifje zout
 
- 200 g aardbeien
- verse munt

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 150°C. Meng alles voor de crumble samen in een pot. Meng dit alles goed tot een samenhangend deegje. Rol het vervolgens uit en bak dit af in een voorverwarmde oven voor ongeveer een 30 minuten. Laat afkoelen en verkruimel dit vervolgens fijn. 
Smelt de chocolade en de boter. Klop de dooiers samen met de suiker en meng dit nadien met de chocolade. Klop de eiwitten op tot sneeuw. Klop de room op. Doe beide mengsels vervolgens bij het chocolademengsel. Doe alles in een mooie schaal. Plaats in de koelkast.
Voor het opdienen, doe je de kruimels van het deeg erbovenop en nadien plaats je hier en daar je aardbeien erin.

Reacties