Bananenbrood met kersen en chocolade
Om jullie niet altijd met taarten te bestoken, krijgen jullie nu nog eens een bananenbrood voorgeschoteld. Ik weet, er staan er al een tweetal op de blog, maar dit is terug totaal anders. Chocolade en kersen, een supercombinatie. Hier viel het alvast héél erg in de smaak. Geen kruimel bleef erover. Bewaar dit brood best niet te lang, gezien dit wat vochtig is. Eventueel steek je dan best enkele sneetjes in de diepvries.
- 110 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
- 100 g lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 1 el kirsch
- 230 g bloem
- 2 tl gist
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 100 g crème fraïche
- 100 g pure chocolade, in stukjes
- 150 g kersen, zonder pit ( vers of uit een bokaal)
- eventueel poedersuiker
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er een voor een bij. Prak 2 bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen samen met de kirsch aan het ei-botermengsel toe. Meng in een andere kom de bloem, de gist, de baking soda en het zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel. Snijd de derde banaan in stukjes. Voeg deze met de crème fraîche, de stukjes chocolade en de kersen toe aan het beslag, waar je na iedere toevoeging goed roert. Vet een cakevorm van 28 x 10 goed in met boter. Schep het beslag erin. Zet de vorm 50 minuten in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Bron: 'Bananabread' van Christelle Huet-Gomez
Reacties
Een reactie posten