Blikken windlichtjes

Wie herinnert zich nog onze rustieke sfeerlichtjes of onze burlap? Beiden zijn gemaakt met blik. In de zomer vind ik dit héél toffe ideeën om te gebruiken. Dagelijks krijg ik via mail enkele foto's van Pinterest toegestuurd waarvan ze denken dat ze mij zouden kunnen boeien. Ook deze verscheen in mijn mailbox. Je kan deze zo op je zomerse tafel plaatsen, maar ik ga ze in mijn tuin gebruiken. Ik kocht al enkele bezemstelen en klopte die tussen mijn planten in de grond, en daar ga ik deze windlichtjes op bevestigen. Zo heb ik wat extra sfeerlicht op zwoele zomeravonden.

Benodigdheden:
- enkele blikjes ( ik gebruikte blikjes van Elvea van tomaten)
- scherp mes of breekmes of schaar
 
Werkwijze:
Knip bovenaan een stuk van het blik met een breekmes. Wees voorzichtig en bescherm je handen héél goed.  Knip vervolgens enkele driehoekjes uit het blik. Plooi de resterende hoekjes wat naar buiten. Eventueel zou je hier een houten pareltje kunnen opkleven, maar voor buiten vond ik dit niet nodig.Reacties