Watermeloen placemats

De zomer associeer ik met watermeloen. Hoe het komt weet ik niet, maar watermeloen brengt dit gevoel naar boven. Misschien heeft het te maken met een vakantiegevoel tijdens mijn jeugdjaren aan de Azurenkust. Zoveel jaren geleden verbleven wij in een hotel in Menton. Er waren daar toen vrij veel jongeren met hun ouders en elke namiddag, na enkele uren waterpret, aten wij steevast watermeloen. Toen zeiden ze 'je eet, drinkt en bent gewassen'. Raar hoe bepaalde herinneringen in je geheugen genesteld blijven. De basis voor deze placemats had ik al super lang in mijn bezit. Deze waren echter wat verkleurd door de zon, maar verder mankeerde daar niets aan. Ik had het idee om deze een nieuw kleurtje te geven. Echter na het maken van de gehaakte coasters van watermeloen kwam ik 's nachts op het idee om hier ook watermeloenen van te maken. Ik denk dat ik ze nog een laagje ga geven en wel met kleurloze vernis. Ze zullen minder vatbaar zijn tegen verkleuren denk ik.  Jullie zien ook twee nep kaarsen op dezelfde manier verwerkt. Deze stonden al jaren onaangeroerd, ik bracht dit ooit eens mee, maar ik vond er uiteindelijk niet veel aan. Op deze manier vind ik het wel iets hebben.

Benodigdheden:
- spuitverf in paars
- restje witte en groene en zwarte verf
 
Werkwijze:
Spuit de placemats met de paarse verf. Laat goed drogen. Vervolgens verf je eerst een rand wit. Laat goed drogen en breng dan de groene verf aan. Vervolgens maak je hier en daar met wat zwarte verf enkele pitten. Eventueel kan je ze nog met vernis bespuiten. Reacties