Brownie

Het thema voor het verjaardagsfeestje voor kleine Nathan was Bumba. Bumba in al zijn glorie. Het feestje ging in mijn tuin door en oma plaatste een Bumba tentje en een Bumba ballenbad. Ik versierde verder met mijn zelfgemaakte vlaggenlijn en enkele typische Bumba vlaggenlijnen. Kortom ik vond het een paradijsje voor de kleinkinderen en zij ook hoor! Mijn vriendin maakte ook alvast Bumba pakjes en ik kocht één Bumbalu pak voor onze Wout. De pakjes maakten het geheel af, een tuin met kleine Bumbas en Bumbalu, het was een plezier om naar te kijken. Voor de kleintjes maakten wij dus deze brownies van Jeroen Meeus. We beleefden een zalige namiddag, en 's avonds zorgden wij nog voor mini hamburgertjes. Kortom een super geslaagd verjaardagsfeestje.

Ingredïënten:
- 200 g pure chocolade
- 250 g boter
- 4 eieren
- 300 g suiker
- 60 g bloem
- 80 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 20 g bresiliennenootjes (facultatief) 

Werkwijze:
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten au bain-marie. Neem de mengschaal van de keukenmachine en breek daarin de eieren.
Zet de keukenmachine op een matige snelheid en klop de eieren tot een luchtige en schuimige massa. Weeg de juiste hoeveelheid suiker af. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig geklopt zijn. Laat alles nog even mengen tot je een bleek schuimig mengsel krijgt. Neem intussen een mengschaal en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder. Roer tussendoor even in de smeltende chocolade met boter
Schenk het mengsel van gesmolten chocolade met boter bij de opgeklopte eieren.
Voeg ook de bloem met cacaopoeder en bakpoeder toe. Laat alles kort mengen in de keukenmachine.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en de randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft.
Schenk het chocoladebeslag in de ovenschaal. Strijk het vlak.
Bak het beslag zo'n 20 minuten in een oven van 180°C. Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn.
Laat het gebak goed afkoelen, zodat het opstijft. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.
Snij de korstjes van het afgekoelde gebak en verdeel het vervolgens voorzichtig in vierkantjes van zo'n 5 x 5 cm. Gebruik hiervoor bv. een broodmes.

Reacties