Winterse servetringen

Deze servetringen maakte ik onlangs in januari. Eenvoudiger bestaat echt niet. Je hoeft enkel nog te kunnen vlechten zoals we in onze jeugd wel allemaal geleerd hebben. Ik was er echter nog niet toegekomen om deze ook te bloggen. Nu met een weekend sneeuw kon het echt niet beter. Ik maakte de foto buiten op mijn tuintafel. Winterser kan echt wel niet hé.


Benodigdheden:

- wol naar eigen keuze
- schaar
- klemmetje
 
Werkwijze:
Knip ongeveer drie draden met een lengte van 75/80 cm. Knoop ze bovenaan samen vast. Zet eventueel vast met een klemmetje en vlecht tot de gepaste lengte. Knoop opnieuw samen. Ik bepaalde de lengte van het vlechten door mijn werkje eventjes rond een leeg wc rolletje te plooien. Dit is meestal de juiste diameter voor een servetring. Je kan de uiteinden eventueel iets bijknippen. Succes!

Reacties