Ijskoud dessert met ricotta en fruit

De winter is eventjes terug in ons landje. Momenteel kijk ik door mijn tuinraam naar buiten, het is nog lichtjes aan het sneeuwen. Hoe mooi is dit niet, alles ligt er zo wit en vredig bij, een mens zou er lyrisch van worden. Hier kan ik echt van genieten. Onze natuur kan wondermooi zijn. Dit dessertje past uitstekend bij het moment. Ijskoud en mooi wit!


Ingrediƫnten:
- 250 g ricotta
- 150 g vloeibare room
-  zaadjes van een vanillestokje
- 50 g poedersuiker
- 75 g gedroogde abrikozen
- 75 g gedroogde kersen
- 2 el gehakte hazelnoten
- enkele blaadjes munt
- enkele bessen

Werkwijze:
Klop de ricotta met een mixer op tot een mousse. Klop de room op samen met de vanillezaadjes en de poedersuiker. Meng de mousse met de room. Hak de gedroogde abrikozen en de gekonfijte kersen en voeg ze met de hazelnoten toe aan de ricottabereiding. Verdeel het mengsel over vier vormpjes en zet 3 Ć  4 uur tot een hele nacht in de diepvriezer. Dompel, net voor het opdienen, de vormpjes onder in warm water en keer ze om op dessertborden. Versier met bessen en muntblaadjes. 

Bron: toprecepten Knack



Reacties