Blondie met peer & witte chocolade

Op zoek naar iets lekkers bij de koffie? Dan zal deze blondie jullie zeker bekoren.  Een blondie is het zusje van een brownie, en dit kennen de meesten onder jullie zeker wel. Trouwens een uitstekend recept kan je hier vinden, brownie met gezouten karamel. Ook deze blondie viel alvast héél erg in de smaak. Uitproberen zou ik zeggen!

 
                          
Ingrediënten:
- 2 peren
- 100 g ongezouten boter
- 150 g suiker
- 120 g witte chocolade
- 80 g geroosterde hazelnoten
- 200 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
 
- bakvorm 24x30 cm
 
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de boter met suiker in een steelpan. Schil de peren en snij ze in kleine stukken. Hak de chocolade en hazelnoten in stukjes. Meng de bloem met de eieren en het botermengsel tot een glad beslag. Voeg de peren, chocolade en hazelnoten toe. Giet het beslag in de bakvorm en bak de blondie in 25 à 30 minuten goudbruin in de oven. 

Bron: tijdschrift Libelle
 
 
 



Reacties