Sedum boeken

Ik heb heel wat boeken, en jullie weten al dat ik daar moeilijk afscheid van kan nemen. De vroegere slaapkamer van mijn zoon heb ik ingericht als mijn woman cave :), grapje, verwijzing naar een man cave.  Aan de ene zijde staan echt allemaal leesboeken, netjes in oude boekenkasten. De andere zijde staat mijn vroegere toonbank (uit de winkel) en daar zitten alle tijdschriften in in manden en bakken. In het midden van de ruimte heb ik bakkersrekjes geplaatst, en daar staan héél wat bakboeken op. Voorts staan er ook nog een tweetal kasten met mooi serviesgoed. Er staat ook een grote tafel om eventueel op termijn mijn fotografie te verbeteren, extra verlichting etc... Ook enkele speciale deco spulletjes vinden hier hun weg. Maar we zijn ondertussen afgeweken van de boeken. Er zijn inderdaad heel wat boeken die ik niet meer opnieuw zal lezen, dus dan moeten we ze een nieuwe bestemming geven. Dit ideetje kwam ik tegen op Pinterest. Indien je dit wil dan kan je dit perfect met echte sedumplantjes doen, maar om te bewaren en te transporteren gebruikte ik alvast nep sedum.


Benodigdheden:
- oude boeken
- scherp fijn cuttermes
- lijm
- sedumplantjes
- mos
 
Werkwijze:
Teken met een potlood de maten af die je wil behouden als middencenter. Vervolgens snij je met behulp van een mes en een lat de bladeren uit. Je gaat zo diep als je zelf wilt, maar je hebt toch wel wat diepte nodig. Ik lijmde de uitgeknipte bladeren hier en daar wat tegen elkaar aan de binnenzijde. De laatste uitgeknipte pagina lijmde ik vast op de onderliggende pagina. Vervolgens plaats je wat mos in het boek en dan steek je de sedumplantjes lukraak erin. Wanneer je met echte plantjes werkt zal je eerst een plastiek moeten leggen in je boek, vervolgens wat aarde erin en dan je plantjes. Aan jullie de keuze. Reacties