Chocolade-banaan cake

Er staan al een tweetal bananenbroden op onze blog, maar vorige week lagen er enkele rijpe bananen te wachten om te worden verbruikt. Momenteel heb ik altijd bananen in huis want mijn kleinkinderen lusten super graag banaan. En soms ja dan blijft er eens eentje te lang hangen. Meestal steek ik dit dan in de diepvriezer om eventueel later te verbruiken, maar dit maal maakte ik er deze heerlijke cake mee.

 
 
Ingrediënten:
- 200 g pure chocolade
- 3 bananen
- 50 g walnoten fijngehakt
- 130 g tarwebloem
- 30 g cacaopoeder
- 200 ml kokend water
- 125 g suiker
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- boter
 
Werkwijze:
Oven voorverwarmen 180°C. Pel de bananen en prak er twee fijn tot puree. Breek de chocolade en doe er het cacaopoeder bij in een kom. Giet er het kokende water over. Meng alles goed door elkaar. Voeg het ei en de olie toe en meng goed. Voeg vervolgens de suiker, bloem, bakpoeder, fijn geprakte noten en de banaanpuree toe. Smeer de bakvorm in met boter, bestuif met bloem en giet het beslag erin. Snij de derde banaan overlangs door en leg ze op het beslag. Bak de cake voor ongeveer 1 uur in de oven en laat afkoelen.



Reacties