Herfst onderbord

Ja, ondertussen weten we het al dat feesten niet echt bovenaan onze agenda staat. Toch wil ik op regelmatige basis jullie d.i.y. blijven aanreiken. Persoonlijk vind ik dit wel moeilijk, er zijn te weinig vooruitzichten.  Deze onderborden maakte ik in het begin van de herfst. Ik heb een beetje vals gespeeld, het zijn geen volle onderborden. Ik bekleedde enkel een ring met (nep)bladeren. Wanneer je tafel gedekt staat zie je er toch niks van. Pas op, je kan dit ook met verse bladeren doen, maar deze zijn iets gemakkelijker te gebruiken. Bovendien kan je deze ook eens afwassen. Misschien herkennen jullie wel de servetringen uit een blogpostje van twee jaar geleden. Samen is dit toch de herfst op je tafel hĂ©?Benodigdheden;
- zakje met nepbladeren
- lijm
- karton

Werkwijze:
Met een potlood teken je de omtrek van een onderbord op karton. Vervolgens teken je binnenin een iets kleinere cirkel. Knip vervolgens de twee cirkels uit. Je hebt nu een rand van karton. Ik gebruikte enkel de grotere bladeren uit het zakje. Lijm het karton in en plaats de bladeren naar willekeur hierop. Laat vervolgens alles goed drogen. Ik plaatste enkele zware boeken op de ringen en liet ze zo drogen. Klaar is je ring met bladeren.
 

Reacties