Mini pesto cakejes

Zoals jullie al in een vorig postje konden lezen waren we van start gegaan met het nieuwe werkjaar van het Davidsfond.  Alles via strikte coronamaatregelen.  Het hapje met de makreel konden jullie al lezen in een vorig berichtje. Deze mini pesto cakejes stonden ook op het menu. Ik maakte deze met mijn Thermomix, maar ik geef jullie hieronder een gewone beschrijving. 
Ondertussen zijn alle maatregelen opnieuw verscherpt en zal het nog eventjes duren voor we weer iets mogen organiseren. Het is wat het is, maar voor mij begint het echt wel door te wegen. Sedert de lockdown van maart komt hier buiten mijn eigen kinderen en kleinkinderen niemand maar dan ook niemand over de vloer. Eind deze maand zijn er drie jarigen in ons gezin, zal zonder feestje zijn, mag immers niet! 
 
 
 
                               

Ingrediënten:
- 50 g parmezaan in stukjes
- 1 grote bos basilicum
- 2 teentjes look, gepeld 
- 50 g olijfolie
- 2 eieren
- 170 g melk
- 250 g bloem
- 1 zakje gist
- 40 g pijnboompitten
- peper en zout
 
Werkwijze:
Maak eerst een pesto van het basilicum, de parmezaan, de look en de olijfolie. Mix dit tot je een vloeiend mengsel hebt. Verwarm de oven voor op 175°C.
Vervolgens voeg je hierbij de eieren, de melk, de peper en wat zout en mix dit alles goed. Voeg vervolgens de bloem en de gist erbij en meng goed tot je een glad deeg bekomt. Doe er vervolgens de pijnboompitten bij en meng met een schraper. Proef en kruid zo nodig bij.  
Doe het beslag in vormpjes naar keuze, ik maakte er ongeveer een 50 mini muffins uit. Eventueel strooi je er nog pijnboompitten over. Bak dit alles ongeveer een 12/15 minuten. Doe de priktest. Laat vervolgens afkoelen op een rooster. 
Eventueel kan je ook gekochte pesto gebruiken of een groene tapenade. 

Bron: Aperitifs dinatoires avec thermomix.

Reacties