Makreelpaté

Eindelijk, eindelijk, jullie krijgen nog eens een hapje op onze blog. Vorige week hadden wij de start van onze Davidsfonds afdeling met de boekententoonstelling. Er was een volledig draaiboek uitgewerkt om de corona maatregels zo goed mogelijk op te volgen. Na afloop was iedereen super tevreden over het vlotte verloop. De opkomst was zoals voorbije jaren, zelfs nog iets beter. Ik zorgde alvast voor enkele hapjes, o.a. een pannacotta van bloemkool, een wrap met kip, quiche met zalm en broccoli. Van deze drie heb ik geen foto, maar mocht je het receptje willen aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen. Deze mousse van makreel was nummer vier. Dit is zo een eenvoudig hapje, maar man wat is dit lekker. Voor de foto lepelde ik alvast wat in een conserveblikje, maar voor de receptie spoot ik wat mousse in een aangekocht cupje. Afwerken deed ik met wat bieslook. Neem er alvast een toastje bij en smeren maar!
 


Ingrediënten:
- 180 g makreelfilets (uit blik)
- 3 el citroensap
- 2 kl mosterd
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 1 sjalotje
- 10 stengels bieslook
- 4 el zure room
- crackers
- peper en zout
 
Werkwijze:
Prak de makreelfilets met een vork. Voeg het citroensap, de mosterd en de boter toe en roer goed. Pel het sjalotje Hak het sjalotje en de bieslook fijn. Voeg het sjalotje, de bieslook en de zure room toe en meng goed. Kruid met peper en zout. Verdeel de makreelpaté over kleine glaasjes, of waarom niet in een kommetje en dien op met crackers.
Ja kan de paté op voorhand maken. Dek af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast. Haal hem uit de koelkast 15 minuten voor het opdienen.
 
 

Reacties