Wafeltjes met chocolade

Dit receptje stond al klaar sedert Moederdag. Gezien wij toen zeker niet allen mochten samenkomen en tafelen, en ik bovendien geen groep van 4 personen had aangemaakt, wist ik niet wie ging langskomen.  De bloemetjes waren al keurig aan mijn deur afgeleverd. Een grote taart bakken was dus niet aan de orde, maar niks in huis hebben kon ook niet. Dus opteerde ik voor deze zachte wafeltjes. Ik haalde dus nog eens mijn mini-wafeltjes ijzer uit de kelder. Het moet gezegd, ze waren super lekker. Nu bij het begin van het schooljaar leek het mij ideaal om deze nu op de blog te zetten, want ik denk dat je je kroost héél gelukkig kunt maken met deze wafeltjes. 
 

                          
Ingrediënten:
- wafelijzer
- 150 g bloem
- 20 g maïszetmeel
- 80 g witte basterdsuiker
- 1 g bakpoeder
- 1 g zout
- merg van 1/2 vanillestok
- 40 g bakvaste chocoladedruppels
- 2 eieren
- 20 g honing
- 135 g gesmolten boter
- een weinig maïsolie

Werkwijze:
Meng de bloem, het maïszetmeel, de witte basterdsuiker, het bakpoeder, het zout, het vanillemerg door elkaar.
Voeg de eieren één voor één toe. Los de honing op in de gesmolten boter en meng het geheel onder het beslag. Voeg de chocoladedruppels toe.
Je kan het deeg nu in een spuitzak vullen indien je dit wenst. Plaats het deeg 10 minuten in de koelkast.
Verwarm het wafelijzer voor en bestrijk de binnenzijde met een weinig maïsolie. Spuit o schep het deeg onmiddellijk in het ijzer en bak af gedurende ongeveer 4 minuten.
Bewaar na afkoeling de wafeltjes in een goed afgesloten doos.

Basterdsuiker kan je o.a. kopen bij Albert Heijn en geeft extra zachtheid aan de wafeltjes.
Ik gebruikte gewone suiker, en ze waren ook lekker.

Bron: 'Bakken voor iedereen 2' Christophe Declercq