Frambozentaart met limoen room
Werkwijze:
Meet de juiste hoeveelheid melk af. Verwarm het in een pannetje op het vuur. Snijd een vanillestokje overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul toe aan de warme melk. Was de limoen en schil met een dunschiller. Voeg de schil toe aan de warme melk en laat rustig verder inkoken. Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het mengsel op. Voeg er het puddingpoeder aan toe en klop verder op tot een bleke massa. Zeef de melk bij de ruban en roer het geheel onder elkaar met een garde. Giet het mengsel in een kookpot en breng het geheel op een zacht vuurtje al roerend aan de kook tot je een mooi gebonden pudding hebt. Stort de pudding in een ovenschaal. Bedek de ovenschaal met een vel vershoudfolie en druk goed aan. Laat de ovenschaal afkoelen in de koelkast.
Strooi wat bloem op je werkvlak en de deegrol. Rol het kruimeldeeg uit met een deegrol en duw er een rondje uit met de taartring. Wrijf de taartring in met boter en strooi er wat bloem over, zodat de ring klaar is voor gebruik. Plaats de taartring over het deeg. Gebruik het overtollige deeg voor de rand van de taart en duw alles mooi aan. Leg er een bakpapier over en giet er de bakparels in, zodat die mooi verspreid zijn over het deeg. Bak het zelfgemaakte kruimeldeeg in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Haal de taartbodem uit de oven en laat hem even afkoelen zonder de bakparels en het bakpapier. Haal de opgesteven pudding uit de frigo en stort de pudding opnieuw in de mengkom van de keukenmachine. Klop de pudding los op hoge snelheid. voeg er de mascarpone en het limoensap aan toe en klop tot een luchtige massa. Stort de pudding in de afgekoelde taartbodem. Laat de pudding opnieuw opstijven in de taartbodem voor het beste resultaat.Werk de taart af met frambozen en geraspte pistachenootjes.
Reacties
Een reactie posten