Aardbeientaart

Deze aardbei taart stond al een tijdje in mijn concepten, maar het was er jammer genoeg nog niet van gekomen om ze ook te bloggen. De taart is naar een recept van Anne-marie van Exter. Nu hoor ik jullie al denken wie is deze mevrouw? Wel enkele jaren geleden heeft zij deelgenomen aan de Belgische versie van 'Bake Off Vlaanderen'. Ze haalde toen jammer genoeg niet de finale. Taarten bakken is deze dame haar lust en haar leven. Deze taart zal hier ten huize 'De Tafelfee' zeker nog gemaakt worden. 

Ingrediƫnten:
Bodem
- 150 g bloem
- 2 kl bakpoeder
- 65 g poedersuiker
- 2 el water
- 75 g boter
- vanille extract
- snuifje zout
Vulling
- 1 blik roomrijst
- 2 eieren
- 150 g coulis van aardbeien
- suiker naar believen
- 2 flinke el vanille pudding poeder ( custard poeder)
- vanille extract
Versiering
- 200 ml slagroom
- poedersuiker naar believen
- verse aardbeien

Werkwijze:
Bodem
Voeg de boter, suiker, water, vanille extract en zout samen en meng. Zeef de bloem met het bakpoeder hierover en kneed kort. Wikkel in vershoudfolie en koel minstens 2 uur. Rol het deeg uit tussen 2 bladen bakpapier. Vet een taartvorm van 25 cm goed in (leg eventueel een bakpapier op de bodem en gebruik liefst een vorm met losse bodem). Leg het deeg erin. Bedek zowel bodem als randen.
Vulling
Alle ingrediƫnten mengen? Op de rauwe taartbodem gieten.
Bak in een oven van 180°C. gedurende ongeveer 40 minuten.
Versiering
Klop de slagroom op met de suiker. Leg een dikke laag op de taart en spuit een mooie rand. Schik de aardbeien erop. Breng wat afdekgelei aan op de aardbeien.


Reacties