Flapje met ricotta

In augustus waren wij 4 dagen in de Ardennen om er toch eventjes van tussenuit te zijn. Ik weet wel, wanneer het zo mooi weer is dan zijn we soms niet beter dan in onze eigen tuin, maar ja, dan blijf je ook altijd bezig.  Richting Ardennen dus om eventjes te ontspannen en eens zalig niets te moeten doen. Ik passeer altijd, maar altijd, zelfs op vakantie een boekenwinkel. Resultaat van de buit: 2 kookboeken voor Thermomix, 1 bakboek van Christophe Felder en enkele tijdschriften. Dit receptje komt dus uit 'Gazelle cuisine'. Alle recepten in dit tijdschrift hebben een Oriëntaalse toets. Dit is een ideaal lunchgerechtje. 'Chaussons au fromage frais, abricot et pistache' was de oorspronkelijke Franse titel. De vertaling van chaussons is in het Nederlands 'slippers'. Dit heeft niet veel met de keuken te zien, maar iets verder las ik dat dit bij gebruik met bakken ook flapjes betekent. Dit lijkt er al véél beter op hé. Bloggen is dus super interessant.

Ingrediënten: 

- 1 rol kruimeldeeg

- 200 g ricotta

- 2 el poedersuiker

- 30 g gehakte pistachenootjes

- 10 droge abrikozen

- 2 el oranjebloesemsiroop

- honing

 

Werkwijze:

Laat de ricotta wat uitlekken. Rol de kruimeldeeg uit. Snij er rondjes uit van ongeveer 8 cm. doorsnede.

Hak de abrikozen fijn, doe ze in een kom samen met het oranjebloesemwater en 2 eetlepels honing. Meng goed. Laat ongeveer een 15 minuten rusten. Warm de oven voor op 180°C. 

Meng de kaas, het bloemsuiker, de uitgelekte gemarineerde abrikozen. Zet de jus opzij. 

Neem een rondje kruimeldeeg in de hand en doe er wat van de vulling op.  Sluit het rondje door drie hoekjes te maken. Doe dit verder met alle rondjes deeg. Voeg wat extra honing bij de resterende jus en doe dit over de flapjes. Kruimel er vervolgens de pistachenootjes over. 

Plaats ze in de oven voor ongeveer een 20 minuten, tot ze goudgeel gebakken zijn.

Smakelijk!


Reacties