Pompoensoep met tomaat en balletjes

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik niet zoveel soep maak. Op kantoor is er altijd verse soep om te eten of te drinken bij onze boterhammetjes. Gezien wij altijd 's avonds warm eten heb ik dan geen nood aan nog extra soep. Toen ik deze soep aantrof in Sandra Bekkari haar vijfde 'Nooit meer Diëten kookboek' wist ik, deze probeer ik zeker vroeg of laat eens uit. Héél lekker soepje!



Ingrediënten:
- 1 grote rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 steranijs
- 2 cm verse gember, in kleine stukjes
- 2 tl ras el hanout
- 1 butternutpompoen, in blokjes
- 2 l groentenbouillon
- 1 fles passata (690ml)
- 250 g kippengehakt, in balletjes gerold

Voor de afwerking
1 handvol verse koriander of bladpeterselie, fijngehakt

Werkwijze:
Stoof in een pot de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de steranijs, gember en ras el hanout toe en laat even meestoven. Voeg de pompoenblokjes toe en stoof mee. voeg de groentebouillon en de passata toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat koken tot de pompoenblokjes zacht zijn (+/-  20 minuten). Verwijder de steranijs.
Mix de soep, voeg de gehaktballetjes toe en laat nog enkele minuten meekoken. De kippenballetjes moeten helemaal gaar zijn.
Werk eventueel af met verse koriander of bladpeterselie.

Reacties