Mini vanille cupcakes

Zondag 25 augustus vond de babyborrel van kleinzoon Nathan plaats. Samen met mijn dochter werkten wij opnieuw een sweeth-table uit. Met een kleine baby is het niet zo evident om door te werken, want onze kleine Nathan vroeg ook om aandacht, maar we zijn er toch in geslaagd. Hoe we dit deden kon je zien op onze Instagram pagina. Mijn dochter wou héél graag mini cupcakes, en ditmaal  kozen wij voor deze vanille cupcakes en werkten we ze af met een blauwe eetbare parel. Super schattig toch. De foto maakte ik achteraf en je kan al een detail zien van de versiering, vliegtuigjes.



Ingrediënten:
- 150 g zelfrijzende bloem
- 150 g ongezouten boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 1 el melk
- 1 tl vanille essence

Werkwijze:
Klop de boter en de suiker tot een licht fluffy mengsel. Voeg nadien de eieren één voor één toe. Voeg er dan de zelfrijzende bloem, de melk en de vanille aan toe. Plaats vervolgens papieren vormpjes in je cupcake schaal en spuit het mengsel in de vormpjes. Laat ze in een voorverwarmde oven op 175°C. gedurende ongeveer een 13 minuutjes bakken. Doe de priktest, mocht er nog iets van mengsel aanhangen, laat ze dan nog een minuutje of langer bakken. 
Deze hoeveelheid was voldoende voor ongeveer een 55 mini's.

Smakelijk!

Reacties