Slaatje met eendenborst en kumquats

Naar het einde van de week worden opnieuw tropische temperaturen verwacht en hebben jullie misschien zin in een slaatje. Ik kan jullie dit slaatje warm:) aanbevelen. De kumquats kwamen uit eigen tuin. Ik bracht in maart een kumquat boompje mee en dit hing vol vruchtjes. Nu waren die echt rijp en was het tijd om daar iets mee klaar te maken. Kumquats waren mij zeker niet vreemd, maar ik associeerde die meer met de winter. Probeer dit eens uit en laat maar weten of het jullie kan bekoren.

Ingrediƫnten:
- 8 kumquats
- 1 limoen
- 100 g gemengde sla
- 3 tomaten`
- 1/4 komkommer
- 1 rode paprika
- 50 g pijnboompitten
- 50 g gerookte eendenborst
- 100 g kristalsuiker
- 50 ml olijfolie
- 1 el sinaasappelsap
- 1 el dragonazijn
- 1 el honing
- 1/2 tl mosterd
- peper en zout

Werkwijze:
Was de limoen en de kumquats. Halveer de limoen. Kook de kumquats 20 min. in 100 ml water met suiker en sap van halve limoen. Giet af en laat afkoelen. Was de tomaat, komkommer en paprika. Snij de tomaten in vier en haal het binnenste eruit. Snij alles in fijne reepjes. Snij ook de gekookte kumquat in fijne partjes. Rooster de pijnboompitten tot goudbruin. Voor de dressing meng je de olijfolie, sinaasappelsap, dragonazijn, honing en mosterd door elkaar.
Meng de sla, komkommer, paprika, tomaat en de helft van de kumquats in een schaal. Doe er iets van de dressing over en de eendenborst. Vul aan met de andere helft van de groenten. Verdeel er de pijnboompitten en de rest van de kumquats over.
Smakelijk!

Bron: het internet

Reacties