Abrikozen - bosbessentaart

Dit is een heerlijke taart boordevol met lekkere abrikozen en bosbessen. In de volksmond noemt men dit een plaattaart. Je hebt een bakblik van ongeveer 30 x 40 cm nodig. Wanneer je dus deze taart maakt kan je buren en familie trakteren op een lekker stuk. Zo deed ik het ook. De buren mochten mee proeven en gisteren vroeg mijn buurvrouw Caroline mij of deze al op mijn blog stond want ze was al stiekem gaan kijken. De taart viel zo in de smaak dat ze hem ook al wou maken. Sorry buurvrouw, het zal voor na je verlof zijn. Reken op ongeveer een 45 minuten voorbereidend werk en dan nog een 40 minuten baktijd.



Ingrediënten:
- 450 g bloem
- 200 g suiker
- 50 g vanillesuiker
- 200 g boter, plus extra voor invetten

- 150 g boter
- 125 g suiker
- 2 tl vanillesuiker
- 2 eieren
- 500 g magere kwark
- geraspte schil 1 citroen
- 2 el citroensap
- 1 pakje custardpoeder (gele crème, eventueel te vervangen door 2 el maïzena)
- 750 g abrikozen
- 300 g bosbessen
- poedersuiker om te bestrooien

Werkwijze:
Meng voor het deeg bloem, suiker, vanillesuiker en boter in een kom door elkaar en kneed alles tot een kruimeldeeg. Vet het bakblik in met boter. Verdeel twee derde van de kruimels over het bakblik en druk ze stevig aan. Bak de taartbodem circa 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
Klop intussen voor de vulling boter, suiker en vanillesuiker met de mixer romig. Voeg één voor één de eieren toe en roer tot een glad mengsel ontstaat. Voeg kwark, citroenrasp, citroensap en puddingpoeder toe. Strijk de kwarkcrème op de voorgebakken taartbodem. 
Was, halveer en ontpit de abrikozen. Was de bosbessen en laat ze uitlekken. leg de vruchten om en om in schuine stroken op de crèmelaag. Ik deelde mijn abrikozen in ongeveer 8 partjes. Dan is de taart iets makkelijker te snijden. Strooi de overige kruimels over de vruchten.
Bak de taart nog 30 minuten in de oven op 180°C. Snijd hem na het afkoelen in stukken, bestuif ze met poedersuiker en serveer ze eventueel met slagroom.


Reacties