Bretoense appeltaart

Deze appeltaart hebben jullie te danken aan de babyborrel van Toine. De mama van Jozefien maakte toen vier van deze taarten. Ze hadden héél veel succes. Dit is een super lekkere appeltaart met niet te veel werk en bovendien boordevol appeltjes. In het handgeschreven recept stond bladerdeeg, maar ik maakte ze alvast met kruimeldeeg. Ik zou jullie aanraden om ze zeker eens uit te proberen. Er is een spreekwoord dat zegt: 'One apple a day keeps the doctor away'!  Hier gaan vijf tot zes appelen in, dus ...!



Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg of kruimeldeeg
- 5/6 appels fijngesneden in stukjes
- 100 g gesmolten boter
- 35 g maizena
- 150 g suiker
- 3 eieren

Werkwijze:
Plaats het deeg in een ronde taartvorm. Prik eventjes in de bodem met een vork. Voeg de fijngesneden appelstukjes toe in de taartvorm. Maak een mengsel van de gesmolten boter, de maizena en de suiker.  In het oorspronkelijk recept wordt het eiwit opgeklopt, maar het lukt ook zonder opkloppen.
Voeg de eieren toe aan het mengsel van boter en maizena en suiker, één per één en meng goed onder.
Giet dit mengsel over de appeltjes. Plaats in een voorverwarmde oven van 175°C. voor ongeveer een 35/40 minuten. Laat ze vervolgens afkoelen en bestrooi ze met bloemsuiker.
Smakelijk!

Reacties

Een reactie posten