Linnen servetten

Ik wou al  lang een assortiment linnen servetten, maar deze zijn best wel prijzig.  Persoonlijk ben ik van oordeel dat een mooi gedekte tafel om een mooie stoffen servet vraagt. In mijn kast liggen er best al veel, verschillende kleuren en texturen. Deze linnen servetten maakte ik nu zelf. 
In de stoffenwinkel tikte ik fijn linnen op de kop, maar in plaats van de servetten te zomen vond ik het mooier om ze deze keer uit te rafelen. Zelf ben ik tevreden over het resultaat. Het oogt eens anders dan klassieke servetten. Iets speelser, maar toch chique!

Benodigdheden:
- lap linnen stof
- meter
- schaar
- garen

Werkwijze:
Knip vierkanten uit de stof. De maat bepaal je zelf. Ik knipte ze ongeveer 45/45 cm. Dan trek je draadjes uit tot de cm die je zelf wilt. Je doet dit aan alle kanten. Vervolgens verstevig je de hoeken door met naald en draad enkele steekjes vast te leggen. Knip desnoods de gerafelde kanten nog wat bij. Klaar is je servet.


Reacties