Hartige cake met chorizo en pesto

Zondag 2 juni was ik jarig. Ja, de teller staat momenteel op 61, soms kan ik het zelf niet geloven, maar ja we worden wat ouder. Gezien ik samen met mijn echtgenoot in de namiddag vertrok voor een snipperreisje naar de Ardennen had ik de kinderen uitgenodigd voor een ontbijt. Ik zou ik niet zijn mocht ik toch niet iets nieuws proberen. Jullie kunnen al een héél lekkere hartige aspergecake op onze blog vinden, maar deze verdient ook zijn plaatsje hoor. Toen ik het deeg aan het klaarmaken was dacht ik eventjes "dit komt nooit goed, zo een plakkerig goedje"! Totaal anders dan een cakebeslag. Maar geen nood, geen paniek, alles komt goed! En hij viel héél goed in de smaak. Ik serveerde er nog wat extra pesto in een kommetje bij, alsook wat extra chorizo. Zondag is het vaderdag en komen de kinderen opnieuw ontbijten. Ik ga dus mijn best doen om opnieuw een hartig gerechtje te vinden dat past bij een ontbijt. Wat weet ik nu nog niet.


Ingrediënten:
- 1/2 chorizo worst
- 50 g pesto ( ik gebruikte het dubbele )
- 2 tomaten
- 180 g bloem
- 3 eieren
- 4 l olijfolie
- peper en zout

Werkwijze:
Vet de cakevorm in en bestrooi met wat bloem. Klop de eieren 10 minuten en voeg dan bloem, olie en de helft van de pesto toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de chorizo in dunne plakjes.
Giet de heft van het beslag in de vorm. Leg daar dan de rest van de pesto, de chorizo en de tomatenblokjes op. bedek met het resterende beslag en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: Cake bakken, hartig en zoet door Vincent Amiel

Reacties