Warm hapje met brie en braambes

Vorige week zondag, 16 juni, is mijn dochter Sofie mama geworden van een zoontje Nathan. Moeder en zoon stellen het goed. Dit is mijn derde kleinzoon op rij. Wout, Toine en nu dus Nathan. 

Momenteel werken wij tegen de klok. De klok van posten op onze blog. Het is hier de laatste tijd zo super druk dat soms de tijd ontbreekt. Er komt van alles op ons pad en ik zie in veel zaken een nieuwe uitdaging en dus aanvaard ik deze. Soms werk ik hierdoor mijzelf wat in nesten, maar ja dit is nu al mijn ganse leven zo dus het zal nu waarschijnlijk niet meer veranderen. Wat een geluk, toen ik deze foto tegenkwam en merkte dat we dit hapje nog niet geblogd hadden. Ik maakte dit vorig jaar voor het burgerlijk huwelijk van mijn dochter Sofie.
Dit hapje stond op onze Pinterest pagina maar in een iets andere vorm. Mijn dochter dacht toen als vulling aan brie met veenbessen. Zelf opteerde ik echter voor bramengelei en een verse braambes. Bessen zijn nu immers op hun best en volop te verkrijgen.

Ingrediƫnten:
- 1 rol kruimeldeeg
- brie kaas
- bramengelei
- 24 verse bramen
- 24 lange prikkers

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Steek 24 rondjes of vierkantjes uit uit het deeg. Vet een mini muffin vorm in met wat boter. Plaats in elk gaatje een rondje deeg. Leg hierop een stukje brie. Vervolgens doe je er een weinig bramengelei over. Plaats in de oven voor ongeveer een 12 tal minuutjes.
Haal ze uit de oven, laat iets afkoelen. Werk af met de verse braambes.
Steek er een prikker door en serveer.
Succes!

Reacties