Pasta met olie, knoflook en rouget

Dit is een super lekker pastagerechtje!!! Bovendien heb je hiervoor geen speciale ingrediënten nodig waar je moet naar op zoek gaan. Zomers, smakelijk, vlug klaar... Ja, wat wil je nog meer? Onlangs had ik onverwacht enkele extra eters op zondagmiddag. Dit gerechtje stond geprogrammeerd, ik was niet volledig overtuigd want mijn jongste zoon en schoonzoon zijn eerder vleeseters dan viseters, maar het was onterecht. De pasta viel enorm in de smaak. Joepie, extra punten gescoord ;). Zo zie je maar dat je nooit verlegen hoeft te zijn om eens een nieuw gerecht uit te proberen. Wie niet waagt niet wint zegt het spreekwoord. De foto is deze maal genomen door mijn schoonzoon. Straks lijdt iedereen hier onder het 'tafelfee' syndroom :).Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 8 rougetfilets (rode mul)
- 320 g dunne lintpasta
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el zeezout
- 1 gedroogd pepertje, verkruimeld
- 200 g half gedroogde tomaatjes
- 120 g olijven
- 6 el bladpeterselie
- 80 g rucola

Werkwijze:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg een stuk bakpapier in een hete pan en giet er wat olijfolie op. Bak daarop de vis. Schep het bakpapier met de filets voorzichtig uit de pan en houd warm. (Ik bakte de vis gewoon op een zacht vuur in de pan).
Verhit in de pan olijfolie met knoflook, zeezout en het pepertje. Voeg na 30 seconden de uitgelekte pasta, de tomaten, de bladpeterselie en nog een scheutje olijfolie toe. Meng goed. Serveer met de vis en werk af met de rucola en olijven. 

Bron: Koken met Feeling 'Stijlvolle recepten het hele jaar door'

Reacties