Appeltaart in een glas

Dit recept probeerden wij voor het eerst uit voor de babyborrel van mijn kleinzoon Wout. Wanneer je voor meer dan 100 mensen een dessertbuffet maakt, dan moet je erover nadenken dat je eenvoudige (maar daarom zeker niet minder lekker) en iets ingewikkelder recepten klaarmaakt. Ik heb maar 2 dagen om alles te bereiden. De vrijdag doe ik de boodschappen en in de namiddag probeer ik de voorbereidende zaken al klaar te maken zoals bepaalde garnituren, de basisbiscuits of cakes. Op zaterdag komt mijn dochter dan een hele dag helpen. Dan zijn de cupcakes aan de beurt, de basissen voor de glaasjes en de crèmes in de mate van het mogelijke. Op zondagmorgen begin ik dan aan het fruit te versnijden en als laatste de opbouw van de glaasjes. Dit eens ter zijde. Alles staat of valt met een goede uitgekiende planning.
Ik had nog tamelijk veel appels in reserve en kwam dit receptje ergens tegen maar ik weet echt niet meer waar. Soms pen ik vlug enkel de ingrediënten neer op een kladblad en in codeschrift iets van de werkwijze en dat is het. En als je er dan niet de bron bijschrijft, ja dan kom je dit tegen.  Het viel alvast super in de smaak. Alles was binnen de kortste keren op. 

Appeltaart in een glasIngrediënten:
- 2 appels, in stukjes gesneden
- 1 klontje boter
- snuifje kaneel
- suiker

 - 12 kandijkoekjes

- 250 ml slagroom
- 1 tl vanille extrakt
- 2 el poedersuiker

Werkwijze:
Laat de boter in een pan smelten. Voeg de in stukjes gesneden appel toe. Strooi er suiker en kaneel over. Laat wat bakken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Verkruimel de kandijkoekjes.
Klop de room, vanille en poedersuiker op tot lobbige room.
Plaats 1 à 1/2 koekje in het glas.
Voeg 1 à 2 eetlepels slagroom toe.
Voeg de appeltjes er bovenop.
Herhaal nog een keer.
Vul alle glaasjes.

Smakelijk!


Reacties