Tiramisu met kaki en speculoos

Momenteel is mijn dochter op reis in Vietnam samen met haar vriend. Volgers van ons profiel op instagram hebben al enkele foto's uit Vietnam de revue zien passeren. Ik moet dus alleen de blog verzorgen. Deze tiramisu met kaki en speculoos stond al geruime tijd in concept op onze blog, maar we waren er nog niet toegekomen om dit effectief ook te posten. Kaki's zijn maar een beperkt aantal maanden voorhanden in de winkel. Dus moesten we het gepaste moment terug afwachten. Gezien het nu het seizoen wordt en met het oog op de feestdagen vinden jullie hieronder het receptje. De foto doet het gerecht misschien niet alle eer aan, maar het is een héél lekker gerechtje. Ik denk dat wat foto's betreft we er al sterk op vooruit zijn gegaan. Delen jullie ook deze mening?
 
                     


Ingrediënten (voor 6 personen):
- 1 ei
- 250 g mascarpone
- 2 kaki's
- 30 g kristalsuiker
- 8 speculoosjes

Werkwijze:
Schil de kaki's en snijd ze in stukjes. Pureer ongeveer drie vierde en meng met de overgebleven stukjes. Hou enkele stukjes apart voor de afwerking. Verkruimel de speculoos. Scheid eiwit en eigeel. Klop het eiwit stijf. Meng het eigeel met de mascarpone en de suiker. Klop hieronder nu voorzichtig de stijfgeworden eiwitten. Neem doorzichtige glaasjes. Strooi een laagje verkruimelde speculoos in het kommetje, doe er dan een laagje mascarponemengsel over. Daarna een laagje kakimengsel. Opnieuw verkruimelde speculoos, mascarponemengsel en om af te werken nog een beetje speculoos over strooien en een stukje kaki op leggen.

Bron: website

Reacties

  1. Gemaakt, geproefd en meer dan goedgekeurd! Toch een tip, maak een dubbele portie want voor zes vallen de porties net iets te klein uit of ik snoep net iets te graag ... In elk geval, je kunt er maar beter genoeg van hebben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve, wij zijn superblij dat je deze tiramisu uitprobeerde en hem lekker vond. Ik vertel je nu in het geheim !) dat er nog eentje aankomt om duimen en vingers van af te likken. Liefs De Tafelfee

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten