Boekenvoorstelling Davidsfonds 2016

Vorig jaar was dit één van onze eerste postjes op onze blog. Zondag was het terug zover: de start van een nieuw werkingsjaar van onze Davidsfonds afdeling. Elk bestuurslid heeft zo zijn eigen taak in onze vereniging, en de mijne is... ja je raadt het al, instaan voor decoratie en aperitiefhapjes. Ik heb het gehouden bij enkele eenvoudige hapjes die zeer snel klaar zijn en bij iedereen in de smaak vallen. Het weekend was namelijk al druk genoeg. Zaterdag hadden we nog onze meringuerol gebakken voor de winnares van de wedstrijd voor ons 1-jarig bestaan. En zondag kon ik niet rekenen op de hulp van mijn dochter Sofie. Normaal helpt ze me altijd mee als we een grote hoeveelheid hapjes of dessertjes te maken hebben, maar nu heeft ze het te druk met het trainen voor de marathon in Amsterdam ergens halfweg oktober.

Hieronder zien jullie enkele foto's van de hapjes. De eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat deze door ons bestuurslid Kathleen Vanhamme gefotografeerd zijn. Want hapjes klaarmaken en fotograferen dit gaat op zo een druk moment echt niet samen.
Warm bladerdeeghapje
Ingrediënten:
- rol bladerdeeg of kruimeldeeg
- potje rode of groene pesto

Werkwijze:
Rol het bladerdeeg open. Bestrijk met pesto naar eigen inzicht (ongeveer een half potje per rol). Rol het deeg terug op. Rol het terug in het bakpapier en plaats in de diepvriezer tot het geheel is bevroren. Haal het dan uit de vriezer, laat even op kamertemperatuur liggen, snij in fijne schijven, plaats op bakpapier en bak in een voorverwarmde oven van ongeveer 200°C (ongeveer 20 min). Wel het bakproces op de voet volgen hé, teneinde aanbakken te voorkomen!


Hapje met komkommer, kruidenkaas en garnaaltjes
Ingrediënten:
- komkommer
- kruidenkaas
- garnaaltjes

Werkwijze:
Snij de komkommer overlangs in 2. Haal met een lepeltje de pitten eruit. Spuit de kruidenkaas in het midden van de komkommer. Plaats even in de koelkast. Haal de komkommer eruit, snij in stukjes en bestrooi met de garnaaltjes.


Toastbrood met wat crèmepaté en gestoofd appeltje
Ingrediënten:
- mals toastbrood
- crème paté naar keuze
- gestoofde appeltjes

Werkwijze:
Je toast het brood in de broodrooster. Besmeer met wat paté en snij in kleine vierkantjes. Plaats er enkele stukjes appel bovenop.


Hapje met peperkoek, roquefort en druifje
Ingrediënten:
- enkele sneetjes peperkoek
- roquefortkaas
- pitloze druifjes

Werkwijze:
Snij vierkantjes uit de sneetjes peperkoek. Beleg met de roquefort kaas. Snij de druiven overlangs door . Steek 2 helften van de druifjes door een stokje en steek door de kaas en peperkoek. Een super smakelijk gerechtje door de combinatie van het zoete, zoute en frisse.

Op de foto's zien jullie ook nog het hapje met de hammousse. Nu gepresenteerd op een lepeltje. Voorts ook een stokje met meloen en filé de saxe en als laatste een mozarellabolletje met basilicum en tomaat.

Genieten maar!

Reacties

  1. Wij hebben onlangs het warme bladerdeeghapje gemaakt met groene pesto en gedroogde ham en het was heerlijk. Iedereen was heel enthousiast en het is super gemakkelijk om te maken. Een aanrader! Isabelle

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten