Side dishes voor jullie kaastafel

Jullie hebben ondertussen al een beeld gekregen van mijn kaasbuffet en tafelversiering met de herfst als thema. Ditmaal krijgen jullie enkele recepten van side dishes voor hierbij. 
Voorzie voldoende gedroogde vruchten en een assortiment van notenmengelingen. Ik gaf ook wat salade erbij. Dit geeft een frisse toets en met een mosterdipsaus hierover, lekker! Ook had ik enkele zelfgemaakte confituren geserveerd, zoals groene tomatenconfituur, een aparte paprikaconfituur en als laatste een rozenconfituur, deze was gekocht. Ook vers fruit mag niet ontbreken. Voorzie ook verschillende soorten brood. Hier lusten ze bv. het kilometerbrood van bij onze bakker super graag. Kilometerbrood? Ja, dit is grof brood met een mengeling van noten en rozijnen. Hieronder krijgen jullie de werkwijze om een 5-tal side dishes te maken. Je kan deze gerust een tijd op voorhand maken. Succes verzekerd.  
Mosterddip
Meng 4 el mayonaise, 2 el mosterd, 1 tl vloeibare honing en wat grofgemalen peper.

Perenchutney
Schil 1 peer, snij ze in blokjes en besprenkel ze met het sap van 1/2 citroen. Breng aan de kook met 2
el witte wijn ( ik gebruikte deze keer Eau deVie van Poire William) en 2 el suiker. Laat op een zacht vuurtje indikken en kruid met kaneel. Laten afkoelen.

Vijgenchutney
Snij 100 g gedroogde vijgen in vier, of in kleinere stukjes. Laat ze 1 uur weken in 1 dl porto en het sap van 1/2 sinaasappel. Breng aan de kook, voeg 1 dl bruine basterdsuiker en 2 kruidnagels toe. Laat ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje indikken. Laten afkoelen.

Confituur van groene tomaten
Ingrediƫnten:
- 500 g groene tomaten
- 400 g suiker
- 1 citroen
Werkwijze:
De tomaten vellen, in partjes snijden, met de suiker bestrooien, laten weken tot de volgende dag. In een jamketel gieten, het citroensap bijvoegen en langzaam aan de kook brengen. Gedurende 1/2 uurtje laten koken, nu en dan omroeren. De vastheid nagaan, afschuimen, in potje doen en afdekken. 

Confituur van paprika
Ingrediƫnten:
 - 400 g rode paprika
- 1 klein rood pepertje
- 100 ml appelazijn
- 90 g geleisuiker
Werkwijze:
Haal de zaadjes uit de paprika, en snij hem in kleine stukjes. Doe hetzelfde met het pepertje. Doe allebei in een kookpot en voeg de azijn toe.Breng aan de kook. voeg de suiker toe en laat pruttelen tot de gelei wat dikker wordt. Schenk in jampotten en sluit goed af.

Reacties