Halloweentaart met pompoen en chocolade

Halloween, ik kan niet zeggen dat dit nu iets is waar ik naar uit kijk. Ik ben nog opgevoed met de feestdag Allerheiligen. Nochtans kunnen we er niet meer om heen. Deze rage die in Amerika zo in is, heeft hier bij ons onder de jongeren ook al haar stekje veroverd. Jullie krijgen in een volgende blogpost ook een uitgewerkte Halloween tafel. Vandaag is het echter de beurt aan deze Halloween cake. Ik vond op pinterest een prachtige Halloween cake. Een prachtige foto. Maar eigenlijk was hij wel onnatuurlijk mooi oranje. Ik moet jullie vertellen dat je gerechten met kleurstoffen niet op onze blog zult vinden. Ik ben daar persoonlijk niet zo voor. Er worden zoveel onnodige kleurstoffen en smaakstoffen aan onze voeding toegevoegd. Persoonlijk kiezen wij voor een meer natuurlijke voeding. Ik voegde dus aan mijn kaas/roommengsel pompoenpuree toe en geen kleurstof. Met de chocolade ganache probeerde ik een spinnenweb te creëren. Voor de spinnetjes gebruikte ik een chocolade pastille en de pootjes zijn chocolade ganache. Ik bracht deze aan door middel van een tandenstokertje.Ingrediënten: 
- 195 g bloem
- 60 g cacao
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1/2 tl zout
- 120 ml karnemelk
- 1 hoeveelheid pompoenpuree 
- 2 tl vanille extract
- 180 g boter
- 180 g bruine suiker
- 160 g bloemsuiker
- 3 grote eieren
- 1 eiwit

Werkwijze:
Vet 2 bakvormen in. 
Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, baksoda en zout. Klop de karnemelk, pompenpuree en vanille extract samen in een kom. Klop de boter samen met de suiker tot een licht mengsel. Voeg één voor één de eieren en het eiwit toe. Voeg de bloem aan het mengsel toe. Giet het beslag in de ingevette bakvormen. Bak voor ongeveer 35 minuten. Kijk of je cake gaar is. Laat volledig koud worden.

Voor de frosting:
Klop 170 g roomkaas (Philadelphia) luchtig. Voeg 240 g bloemsuiker een snuifje kaneel en 3/4 tl vanille toe. Meng alles goed. In een aparte kom, klop je 360 g room op met 120 g bloemsuiker. Meng de 2 mengsels. Snijd je cake in lagen. Besmeer elke laag met het mengsel. Ook bovenaan de cake. Laat opstijven.

Voor de ganache:
Meng 115 g donkere chocolade samen met 1 el ongezouten boter en 3 el agavesiroop. Breng 120 ml room tot tegen het kookpunt. Giet dit over de chocolade. Laat staan voor ongeveer 3 minuten. Meng zachtjes het mengsel. Laat nog 3 tot 5 minuten rusten. Spatel de ganache naar eigen willekeur over de taart. Je kan eventueel de hele taart ermee bedekken. Ik vond het leuker om een fantasietje aan te brengen.
Laat het jullie smaken!

P.S. Ik maakte de pompoenpuree zelf als volgt: schil de pompen, snij hem vervolgens in kleinere stukjes. Stoof deze aan in wat boter. Laat hem onder gesloten deksel gaar worden. Ik voegde géén water toe. Nadien mix je het mengsel tot het héél smeuïg is. Ik gebruikte 240 ml in het beslag.

Reacties