zondag 29 mei 2016

Gevulde courgettes met zongedroogde tomaatjes en feta

Door het betere weer de laatste dagen krijg ik echt zin in de zomer. En dan wil ik dat mijn terras vol staat met bloemetjes en kruiden. Dus zijn we gisteren naar een tuincentrum geweest en hebben we onze inkopen gedaan voor de zomer. Ik heb zelfs radijsjes, paprika's, kerstomaatjes en eetbare bloemen gekocht! Snel 's avonds nog allemaal in mijn kweekbak geplant en nu maar hopen dat dit allemaal goed groeit op mijn terras. Dan wordt het binnen enkele weken smullen geblazen :). 
Bij zo'n lenteweertje hoort natuurlijk ook een zuiders gerechtje. En wat is er dan lekkerder dan gevulde groenten? Deze gevulde courgettes zijn overheerlijk. Vegetarisch en boordevol smaak door de feta en de zongedroogde tomaatjes. En zien ze er ook niet enorm 'schattig' uit?

donderdag 26 mei 2016

Een 'Duivelse' tafel

Straks reizen onze voetballers af naar Frankrijk om hun matchen te spelen voor het Europees kampioenschap. Hopelijk doen ze het even goed of zelfs nog beter dan vorige keer. Waarschijnlijk zal er weer een Belgische éénsgezindheid ontstaan. Nu reeds tref je in warenhuizen en andere winkels talrijke attributen aan om je wagen te versieren, je tafel te versieren, vlagjes, schmink, je kan het zo gek niet bedenken. We dachten bij onszelf, we kunnen toch niet achterblijven, en wat past er beter in ons concept dan ja... je raadt het al, een gedekte tafel. Nodig dus vrienden of familie uit om samen de match te bekijken, en mogelijks vinden jullie hier al wat inspiratie!
Jullie mogen binnenkort ook een vlugge hap verwachten op onze blog om te serveren tussen de matchen door.
En nu duimen maar!!!!

De kleuren van onze Belgische vlag!

zondag 22 mei 2016

Aardbeienmousse

Zoals jullie ondertussen reeds weten was het gisteren barbecue van TO-racing. Gisteren was het dus super druk in onze keuken. De hele dag maakten mijn dochter en ik dessertjes voor hun buffet. Woensdag mag je op onze facebookpagina enkele foto's verwachten. Dit gerechtje was er eentje van. Een mousse van aardbeien met mascarpone. Dit kan je perfect in een glaasje opdienen, maar om wat afwas te besparen, maakten we ze dit keer in een ringetje. Ik haalde mijn inspiratie uit het boekje '+280 idées gourmandes'.

woensdag 18 mei 2016

Seringen siroop

Momenteel bloeien ze volop in de kleuren wit, mauve of donker paars! De seringen of zoals ze vroeger noemden 'tsjoesemienen'. Sorry voor de spelling, ik weet zelfs niet of dit correct is, maar toen ik  kind was werden ze wel zo genoemd. 
Buiten dat ze een heerlijke geur verspreiden, wist ik niet dat je er iets mee kon aanvangen. Tot ik in een 'Margriet' las dat je er siroop kan van maken. Nu heb ik al siroop gemaakt van vlierbloesem (superlekker), en ik weet dat je dit ook van viooltjes kan maken, maar van seringen nog nooit gehoord! Dus dit was een uitdaging. Deze siroop zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen, dus veel puurder dan deze die je in de winkel koopt. Dit is een werkje dat ook heel leuk is om te doen met je kinderen of kleinkinderen. Misschien dat deze wel wat te weinig geduld zullen hebben om 3 dagen te wachten om te mogen proeven. Achteraf kan je ze wel verwennen met een heerlijke zelfgemaakte limonade, en voor de volwassenen, voeg wat siroop toe aan witte wijn, prosecco of cava.
Geniet ervan op je terrasje in de zon!

zondag 15 mei 2016

Sinaasappelcrème

De barbecue voor TO-racing nadert met rasse schreden. Dit weekend probeerde ik nog een nagerechtje uit met sinaasappel. Een luchtige crème met wat likeur erin, dat kan niet misgaan.
En aangezien we afwerken met wat sinaasappelpartjes, krijgen we ook nog wat oranje kleur toegevoegd. En laat dit nu net één van de kleuren zijn van hun team: namelijk zwart en oranje. Ik maakte het gerechtje en mijn dochter trok de foto. Héél mooi! Ik vond de beschrijving op een Spaanse blog, maar paste deze aan. Goed voor een 6-tal glaasjes.

donderdag 12 mei 2016

D.I.Y. Gebreide roosjes

Dit weekend waren het tuindagen te Beervelde. Alles stond er in het teken van de roos. Rozen betoveren ons al eeuwen. Hun fraaie bloemen zijn een feest voor het oog en sommigen onder hen verspreiden ook nog eens een heerlijke geur. Ook in de sprookjeswereld wemelt het van de rozen las ik in de nieuwe 'Landidee' die ik onlangs meebracht. Er stonden enkele interessante artikelen in, o.a. over zelf rozenlikeur maken -ga ik deze zomer zeker uitproberen- en ook deze gebreide rozen. Ik zag al het hele plaatje voor mij. Het oude serviesje van de oma met rozen en bloemetjes kon wel nog een bijpassende servetring gebruiken.
Het werkje vlotte héél snel en ik maakte ze in 4 kleuren.
 
Welk kleur vinden jullie mooist?

zondag 8 mei 2016

Aspergebavarois met coulis van bloedsinaasappel

Vandaag ons laatste aspergereceptje! En hoe kunnen we onze aspergeweek beter eindigen dan met een dessertje: een bavarois van asperges met een coulis van bloedsinaasappel. Het is eigenlijk de eerste keer dat we een dessertje op basis van asperges hebben gemaakt. In het begin stonden we er nogal kritisch tegenover: "Asperges, dat is een groente en die gebruik je toch niet in een dessert", maar toegegeven, het resultaat is verrassend lekker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...