Dutch baby

Onlangs stond dit gerechtje op een zondagmorgen op het ontbijt. Het lijkt een beetje op een soort pannenkoek maar toch is het totaal anders. Het wordt namelijk gebakken in een gietijzeren pan in de oven en dan gebeurt er een metamorfose. Het rijst zo mooi langs de zijkanten omhoog. Het ploft wat. Nadien kan je erbij eten wat je wilt. Wij prefereerden voor aardbei yoghurt en verse aardbeien, zie tweede foto.. Het is super lekker en toch eenvoudig. Opnieuw eens een ander ontbijtje. Ik zou zeggen, probeer het uit en laat mij gerust weten wat je ervan vindt.


Ingrediënten:
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 80 g bloem
- snuifje zout

Werkwijze:
Meng de eieren, de melk, bloem en een snuifje zout tot een glad mengsel. Verwarm een gietijzeren pan voor in de oven op 200°C. (hetelucht). Smelt een klontje boter in de pan. Giet het beslag in de hete pan. Laat de Dutch baby in 15/20  minuten gaar worden in de oven. Serveer naar keuze met vers fruit en yoghurt of mascarpone. Smakelijk!

Reacties