Donuts uit de oven

Donuts stonden al zo lang op mijn to-do lijstje. Ik wou een receptje om ze te bakken in de oven. Mijn ovenschaal was voor 12 donuts en dit is ideaal voor onderstaand receptje. Ik postte ze in ons Whats-app groepje en de kinderen en kleinkinderen wilden ze direct proeven, dus waren ze héél vlug verdeeld. Juist de gepaste hoeveelheid. Koken en bakken voor mijn kadetten vind ik zo leuk. Onlangs stuurde ik een poll rond met de vraag op welke manier ze balletjes wilden, met tomaat, op zijn Zweeds of Luikse? Uiteindelijk maakte ik toen twee soorten, Luikse en Zweedse. Er staan al Luikse op ons blogje, maar ik maakte ze nu anders klaar, met extra appeltjes in de saus en ik vond ze super! Ik maak ze zeker nog eens en probeer dan een foto te maken en het receptje met jullie te delen.

                           
 
Ingrediënten::  
-75 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 el melk 
- witte chocolade
- suiker versiering
 

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.  Klop de kristalsuiker, het vanillesuiker en de eieren tot een romig lichtgeel mengsel. Voeg de olie toe en mix nog eens extra. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg bij het mengsel. Voeg tot slot de melk erbij en mix.  Spatel alles nog eens door elkaar. Smeer een donut blik in met olie. Spuit het beslag erin.  Plaats de donuts in de oven voor ongeveer een 20 tal minuten. Kijk of ze gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Nadien kan je ze insmeren met wat gesmolten chocolade en versieren naar keuze.

Bron: ' De keuken van Fatima'

Reacties