Hartige madeleines met zongedroogde tomaatjes en parmezaan

Voor de boekenvoorstelling van het Davidsfonds was ik onlangs op zoek naar enkele nieuwe hapjes. Graag wou ik er een hartig gebakje tussen. Nu kon ik wel de succesvolle cannelés maken met chorizo, maar ik zou ik niet zijn mocht ik niet liever iets nieuws maken. Woensdagavond was er op VT4 de 'Bake Off Vlaanderen' en daar hadden ze onlangs de opdracht gekregen om madeleintjes te bakken. Nu had ik dit wel al gedaan, zie onze Matcha madeleintjes, maar ik had nog nooit hartige gemaakt. Ik maakte mijn deeg op zaterdagavond klaar en bewaarde het in de koelkast. Zondagmorgen bakte ik ze af in de oven. Dit lukt dus perfect.



Ingrediënten:
- 40 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 1 ei
- 80 g yoghurt  (ik gebruikte volle Griekse)
- 30 g geraspte Parmezaanse kaas
- 10 g zongedroogde tomaat, in kleine stukjes, ik gebruikte half gedroogde
- 1 tl Italiaanse kruiden of Spaanse kruiden

Werkwijze:
Voeg de bloem, het bakpoeder, zout, ei en de yoghurt samen. Roer goed door elkaar.
Voeg dan de Parmezaanse kaas, tomaat en kruiden toe en meng dit er doorheen.
Verdeel het beslag over de ingevetten en met bloem bestoven madeleine bakvorm.
Bak de hartige madeleines in 10 minuten op 220 graden.

Ik deed alle ingrediënten maal vier om 72 mini madeleintjes te bekomen.
Ik bakte 6 minuten op 220 graden en dan 6 minuten op 180°C. Dit was de uitleg voor mijn grote flexibele vorm.

Bron: www.laurasbakery.nl

Reacties

Een reactie posten