Eitjes met een bloemenkransje

Heb ik jullie al verteld dat ik op 9 februari opnieuw oma ben geworden van een flinke kleinzoon Toine? Nu geeft Toine zijn eerste feestje op Paasmaandag. Er zijn héél wat genodigden :). De paasbrunch, een jaarlijkse traditie, zal doorgaan maar misschien in een iets soberder versie, gezien ik toch wel wat tijd moet uittrekken ter voorbereiding van de babyborrel. Dus misschien dit jaar iets minder brunchideeën dan andere jaren voor onze blog, maar inspiratie reiken we jullie zeker aan. 

Dit ideetje vond ik meerdere keren op Pinterest. Je kan hier best gekookte eitjes voor gebruiken. Ik verfde alvast een lege eierdoos met zwarte krijtverf. Ik kocht geen bloemetjes in de bloemenwinkel, maar haalde enkele takjes uit mijn eigen tuin. Eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat je misschien best een wax bloemetje gebruikt. Mijn bloemetjes waren nogal fragiel. Een prachtige struik in de tuin, maar niet echt geschikt om binnenshuis te gebruiken.

 


Benodigdheden:
- doos van eitjes
- zwarte krijtverf
- gekookte eitjes
- wax bloemetjes of ander naar keuze
- binddraad

Werkwijze:
Verf de eierdoos met de krijtverf en laat goed drogen. Zoek een weinig stro bij elkaar en stop dit in de doos. 
Maak de ringetjes uit de bloemen. Knip ze af en bind ze samen met wat fijne draad. Teken nadien met een stift een gezichtje op de eitjes.
Plaats de eitjes in de doos en plaats er hun kransje op.
Leuk om eventueel met je kinderen of kleinkinderen te doen.
Reacties