Asperge pakketjes

Lieve mensen, vooreerst mea culpa, mea maxima culpa! Waarom zullen jullie misschien denken, wel omdat het ons niet lukte om woensdag en zondag een echte post op onze blog te posten. Het is hier de laatste tijd dan ook zo druk, 't is niet dat we niet koken hoor, de dagelijkse maaltijd lukt nog altijd, maar de extra's liggen momenteel iets moeilijker. De tijd ontbreekt eventjes. Mijn dochter is momenteel volop bezig met haar zwangerschap, de geboorte is voorzien voor half juni, dus daar komt ook wel wat bij kijken. Zelf tuimel ik hier van het ene event in het andere. Zondag was er hier brunch voor Pasen, de dag nadien de babyborrel van kleinzoon Toine. Twee zonnige, mooie dagen, met vrienden en familie, wat wil een mens nog meer. Volgende week woensdag wordt een vriendin 60 jaar. Ik heb alvast beloofd een handje te helpen. Thema is de jaren 70!  Tussendoor gaan we ook nog werken, ik hoef er dus geen tekeningetje bij te maken.  Wij blijven echter wel bloggen, maar misschien niet meer met de regelmaat van twee postjes per week.
 
Bij onze paasbrunch hoorden deze pakketjes met groene asperges. Het idee kwam van foto's van Instagram die ik voorbij zag schuiven. Het receptje komt van mezelf. Vergeet misschien ook niet onze andere recepten met asperges die al de revue zijn gepasseerd, van voorgerecht tot dessert!




 IngrediĆ«nten:
- 2 pakjes groene aspergepunten
- 1 potje groene pesto
- bladerdeeg op rol
- 1 eitje
- sesamzaadjes

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. 
Snij uit het bladerdeeg vierkantjes van 10 op 10 ongeveer. Besmeer ze met groene pesto.
Plaats er schuin een vijftal groene aspergepuntjes op. Plooi de uitstekende flapjes naar binnen toe.
Kwast ze in met het losgeklopte ei. Strooi er vervolgens wat sesamzaadjes over.
Plaats ongeveer een 12 tal minuutjes in de oven. Dien warm of lauw op.
Smakelijk!

 

Reacties