zondag 26 augustus 2018

Snelle zomerpreitaartjes met ham, cheddar en basilicum

Onlangs zijn wij nog eens in Sluis beland. Het was geleden sedert 2001 toen wij meegedaan hadden aan de Davidsfonds zoektocht, en als het van mijn man afhangt zal het terug zo lang duren eer we nog eens langsgaan. Veel te veel volk, en winkels, dat is echt niets voor hem. Maar, ik vond er nieuwe bakvormpjes! Kleine uitneembare rechthoekige vormen. Deze had ik nog niet in mijn bezit.  En toen ik ook nog dit passende receptje tegenkwam wist ik wat met te doen stond. Ideaal als lunch om mee te nemen naar het werk of school.



Ingrediƫnten:
- 600 g zomerprei
- 1 rol bladerdeeg
- 50 ml slagroom
- 3 el fijngesneden basilicum
- 2 tl mosterdpoeder
- 50 g cheddar, geraspt
- 150 g gerookte ham, dikke plak, in blokjes
- 1 el olijfolie
- 1 ei
- 4 kleine taartvormen

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 240°C. Ik verwarmde mijn heteluchtoven voor op 225°C. Snijd de prei in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de prei zacht in 4 minuten. Rol het deeg uit en leg met het papier op de bakplaat. Snijd het deeg in 4 stukken. Klop het ei los en meng met de slagroom, het basilicum, de mosterdpoeder en cheddar.
Schep de ham door de prei en verdeel de prei over de deegbodems. Verdeel het ei-kaasmengsel over de prei. 
Bak de quiches in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

Bron: Delicious magazine Augustus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...